Šešelj: Arkan streljao civile

Izvor: B92, Tanjug, 13.Jan.2010, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Arkan streljao civile

Hag -- Vojislav Šešelj izjavio pred Haškim tribunalom da je Željko Ražnatović Arkan, aprila 1992. u Zvorniku, sa svojom paravojskom "streljao 20 muslimanskih civila".

Tokom unakrsnog ispitivanja zaštićenog svedoka tužbe, Šešelj je sugerisao da su pripadnici Ražnatovićeve formacije počinili i druge zločine koji su optužnicom na teret stavljeni lideru Srpske radikalne stranke.

"Znate li da je grupa 'Arkanovaca', na čelu sa samim Arkanom, u naselju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hrid u Zvorniku, u aprilu 1992, iz podruma izvela 20 muslimanskih civila, muškaraca, i streljala ih pred ženama i decom?", pitao je Šešelj svedoka, prenosi Radio Slobodna Evropa.

On je rekao da je o tom zločinu, ranije tokom suđenja, svedočila žena kojoj su tada ubijeni muž i dva sina.

Suđenje Šešelju biće nastavljeno iduće nedelje, kada će, kako se očekuje, tužioci izvesti svog poslednjeg svedoka.

Šešelj je optužen za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH u periodu od 1991. do 1993. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.