SRS: Nastavak suđenja Šešelju u utorak

Izvor: RTS, 14.Feb.2010, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Nastavak suđenja Šešelju u utorak

Šef pravnog tima za odbranu Vojislava Šešelja Zoran Krasić, izjavio da će suđenje lideru radikala u Haškom tribunalu biti nastavljeno 16. februara.

Suđenje predsedniku Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju u Haškom tribunalu biće nastavljeno u utorak, 16. februara, izjavio je šef pravnog tima za odbranu lidera radikala Zoran Krasić.

Krasić je na konferenciji za novinare rekao da će u nastavku suđenja, u utorak i sredu, biti verovatno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saslušan i jedan od svedoka sudskog veća.

Krasić je najavio da će u Domu sindikata 24. februara biti održan skup jer se toga dana navršava punih sedam godina otkako je Šešelj u pritovoru Haškog tribunala.

Na skupu će učestvovati Kosta Čavoški, Slavenko Terzić, Veselin Đuretić, Mirko Zurovac, Gojko Đogo i drugi intelektualci, najavio je Krasić.

Komentarišući pokretanje novog postupka protiv Šešelja za nepoštovanje suda, Krasić je rekao da nema krivice Šešelja i da Tužilašto ne može da je dokaže.

Preama rečima Krasića, "sedamdeset odsto optužnice i više od 70 odsto navoda tužilaštva su ordinarne laži i falsifikati, što se pokazalo i u iskazima svedoka Tužilaštva u sudnici".

Šešelju se sudi za zločine protiv čovečnosti i povrede ratnog prava i običaja u Hrvatskoj, Vojvodini i Bosni i Hercegovini od 1991. do 1993. godine.

Šešelj je 21. januara dodatno optužen za nepoštovanje Tribunala zbog obelodanjivanja imena i drugih ličnih detalja tri svedoka čiji je identitet, po nalogu pretresnog veća, bio zaštićen od javnosti.

Šešelj je 24. jula osuđen na 15 meseci zatvora zbog nepoštovanja suda i on je 5. oktobra podneo žalbu na tu presudu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.