Operacija uspela, Šešelju fali kalijum

Izvor: Vesti-online.com, 01.Dec.2010, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Operacija uspela, Šešelju fali kalijum

Medicinska intervencija kojoj je oktobra bio podvrgnut optuženi lider radikala Vojislav Šešelj bila je uspešna, izvestili su lekari pretresno veće Tribunala u Hagu, rekao je danas predsedavajući sudija Žan-Klod Antoneti.

Tokom rasprave o stanju u postupku, sudija Antoneti je kazao i da je, posle Šešeljevih nedavnih tvrdnji da ga neko truje, obavljena analiza njegove krvi i da su nađeni samo tragovi lekova koji su mu prepisani.

"Pošto ste vi govorili >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << o mogućem trovanju, provereno je prisustvo oko 2.000 supstanci koje bi vas mogle trovati u vašoj krvi i nijedna nije nađena. Nađeni su samo tragovi lekova koje uzimate", rekao je sudija Antoneti.

Predsedavajući sudija je rekao i da, po nalazima lekara posle zahvata kojem je Šeselj podvrgnut zbog srčane aritmije i tahikardije, optuženi pati od nedostatka kalijuma u krvi.

"Prema tome, nema razloga za brigu u bliskoj budućnosti", ocenio je Antoneti, dodavši da veće čeka i nalaze trojice međunarodno priznatih specijalista o Šešeljevom zdravstenom stanju.

Šešelj je nedavno bio podvrgnut "ablaciji", zahvatu na srcu laserskom sondom koja se ubacuje kroz krvne sudove u preponi.

Sudija Antoneti je procenio i da bi se rasprava o Šešeljevom zahtevu za oslobađanje, po završetku dokaznog postupka optužbe, mogla održati "u februaru ili martu".

Lider Srpske radikalne stranke optužen je za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH 1991-93. godine. Suđenje je, posle jednog neuspelog pokušaja i Šeseljevog štrajka glađu, počelo u novembru 2007, a dokazni postupak optužbe još zvanično nije završen.

Šešelj je u pritvoru Tribunala u Sheveningenu od 24. februara 2003., kada se dobrovoljno predao odmah po objavljivanju optužnice.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.