MALO JE FALILO DA ŠEŠELJ UMRE

Izvor: Kurir, 10.Okt.2010, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MALO JE FALILO DA ŠEŠELJ UMRE

BEOGRAD - Pomozite Šešelju, ako Boga znate! Radikali, zabrinuti zbog pogoršanog zdravstvenog stanja Vojislava Šešelja u Sheveningenu, zatražiće podršku svih zemalja članica UN sa zahtevom da se u toj organizaciji pokrene istraga u vezi sa lečenjem lidera SRS.

- Najveću pomoć očekujemo od Rusije i Kine. Izveštaj o zdravlju Šešelja predali smo i ministru zdravlja Tomici Milosavljeviću - kaže za Kurir Boris Aleksić, član pravnog tima za odbranu Šešelja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Kako Kurir saznaje od izvora iz SRS, Šešelj je zbog srčanih aritmija nedavno podvrgnut elektrokonverziji, odnosno elektrošokovima.

- Šešelj je veoma loše reagovao na tu terapiju. Malo je falilo da umre. Haški lekari, predvođeni Paulusom Falkeom, inače nekadašnjim lekarom Slobodana Miloševića, potpuno su ignorisali mišljenje srpskih kardiologa - upozorava naš sagovornik i dodaje da uzrok aritmija mogu biti i lekovi koji su Šešelju prepisani.

S druge strane, portparolka Haškog tribunala Nerma Jelačić tvrdi da pritvorenici imaju odličnu zdravstvenu zaštitu.

- Činjenica je da imaju pristup prvoklasnoj nezi, a to u proseku košta nekoliko hiljada evra po pritvoreniku godišnje - objašnjava Jelačićeva.

Jelena Velinović

Jadranka: Strahujem

Jadranka Šešelj, supruga lidera radikala, ozbiljno je zabrinuta za njegovo zdravlje.

- Čuli smo se telefonom, ne zvuči mi nimalo dobro. Koliko god se on trudio da sakrije da mu je loše kako ne bismo brinuli, po glasu sam primetila da nije dobro. Uplašena sam i mogu da se uzdam samo u Boga - kaže za Kurir Jadranka Šešelj.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Krasić: Hag pokušava da ubije Šešelja

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Okt.2010

BEOGRAD - Šef pravnog tima za odbranu predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja Zoran Krasić optužio je danas Haški tribunal da pokušava da ubije lidera radikala, koji se skoro osam godina nalazi u pritvoru Tribunala. Šešelj, koji je otišao zdrav u Haški tribunal, sada ima probleme...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.