Policijski dosije Šešelja obara tužbu?!

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jun.2010, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policijski dosije Šešelja obara tužbu?!

Šef pravnog tima za odbranu Vojislava Šešelja, Zoran Krasić, izjavio je danas da knjiga "Policijski dosije Vojislava Šešelja" predstavlja dokaz da lider radikala nije učestvovao u udruženom zločinačkom poduhvatu za koji je optužen u Haškom tribunalu.

Materijal objavljen u četiri toma policijskog dosijea dokazuje da ne postoji udruženi zločinački poduhvat i da Šešelj nikako nije mogao da učestvuje u njemu jer je od 1982. godine bio neprijatelj svih režima, pa >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i današnje vlasti, rekao je Krasić.

Šešelju se sudi za zločine protiv čovečnosti i povrede ratnog prava i običaja u Hrvatskoj, Vojvodini i Bosni i Hercegovini od 1991. do 1993. godine.

Šešelj je 21. januara 2009. godine dodatno optužen za nepoštovanje Tribunala zbog obelodanjivanja imena i drugih ličnih detalja tri svedoka, čiji je identitet, po nalogu pretresnog veća, bio zaštićen od javnosti.

Lider radikala je 24. jula osuđen na 15 meseci zatvora zbog nepoštovanja suda i ta kazna mu je potvrđena 19. maja 2010. godine. Šešelj je 4. februara 2010. godine drugi put optužen zbog objavljivanja u knjizi podataka o 11 zaštićenih svedoka.

On je na konferenciji za novinare ocenio da je zato besmislena optužba da je Šešelj bio na zajedničkom putu sa Slobodanom Miloševićem u periodu od pre avgusta 1991. do septembra 1993. kada se navodno s Miloševićem posvađao i da sve što je napisano u optužnici predstavlja glupost i falsifikat.

Krasić je rekao da dokumentacija policijskog dosijea koja sadrži materijale od 1982. do 2003. kada je Šešelj bio praćen i pod nadzorom Resora državne bezbednosti nalazi kod tužilaštva Haškog tribuna koje nije htelo da je obelodani, iako je bilo na to obavezno, a da je Šešelj taj materijal uvrstio u predmet i svim sudijama poklonio po jedan primerak knjige.

On je rekao da naredne sedmice nisu planirane nikakve aktivnosti u Haškom tribunalu ni u jednom od postupaka protiv Šešelja, ni u postupku za ratne zločine, a ni u postupku za nepoštovanje suda.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRS: Knjiga dokaz da Šešelj nije kriv

Izvor: RTS, 06.Jun.2010

Knjiga "Policijski dosije Vojislava Šešelja" predstavlja dokaz da lider radikala nije učestvovao u udruženom zločinačkom poduhvatu za koji je optužen u Haškom sudu, izjavio šef pravnog tima za odbranu Vojislava Šešelja Zoran Krasić...Šef pravnog tima za odbranu Vojislava Šešelja Zoran...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.