Krasić: Odluke o Šešelju donose se izvan Haga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2009, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krasić: Odluke o Šešelju donose se izvan Haga

BEOGRAD - Šef pravnog tima za odbranu Vojislava Šešelja Zoran Krasić izjavio je danas da je suđenje lideru radikala, "koji je izložen brutalnoj torturi", u ćorsokaku i da se odluke u tom predmetu protiv Šešelja donose izvan Haga.

Krasić je na konferenciji za novinare rekao da se suđenje sada odvija na zatvorenim sednicama, bez tv prenosa i neophodne transparentnosti.

On je istakao da o procesu, verovatno, odlučuju NATO i Evropska unija jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Šešelj politički zatvorenik.

Krasić je rekao da se krši pravo na suđenje u razumnom roku Šešelju, koji je već sedam godina u Hagu, i podsetio da su poslednjih 10 meseci analize krvi lidera radikala pokazala loše rezultate i probleme sa jetrom.

Šef Šešeljevog pravnog tima je rekao da nema najava o radu Tribunala za sledeću nedelju i da za nekoliko dana počinje letnja pauza u radu tog suda koja će trajati do kraja jula.

Krasić očekuje da će suđenje Šešelju i dalje da se oteže jer je cilj da lider radikala ostane u Hagu.

Šešelju se sudi za zločine protiv čovečnosti i povrede ratnog prava i običaja rata u Hrvatskoj, Vojvodini i Bosni i Hercegovini u periodu od 1991. do 1993. godine.

On je početkom ove godine dodatno optužen za nepoštovanje Tribunala zbog obelodanjivanja imena i drugih ličnih detalja tri svedoka čiji je identitet po nalogu Pretresnog veća bio zaštićen od javnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sudjenje Šešelju u ćorsokaku

Izvor: S media, 12.Jul.2009

Šef pravnog tima za odbranu Vojislava Šešelja Zoran Krasić izjavio da je sudjenje lideru radikala, "koji je izložen brutalnoj torturi", u ćorsokaku i da se odluke u tom predmetu protiv Šešelja donose izvan Haga. ..Krasić je rekao da se sudjenje sada odvija na zatvorenim sednicama, bez tv prenosa...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.