KLJUČNI DOKAZ O SREBRENICI: Britanski specijalci streljali!? (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Avg.2018, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KLJUČNI DOKAZ O SREBRENICI: Britanski specijalci streljali!? (FOTO)

Šokantni holandski izveštaj

Radeći na drugom tomu svoje nove knjige "U Srebrenici nije bilo genocida", prof. dr Vojislav Šešelj proučio je opširni izveštaj holandskog instituta NIOD koji pokazuje da je britanska jedinica SAS bila u Srebrenici za vreme streljanja muslimana! 

Pročitajte i:

Portal Srbija Danas našao je deo izveštaja NIOD koji govori o tajnoj umešanosti Britanaca u Srebrenici za vreme streljanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a izveštaj je sastavljen na osnovu svedočenja u pripadnika UNHCR-a i holandskih vojnika iz Srebrenice.

Holandski oficir de Ruiter prvi pominje britansku umešanost i žali se što nisu podnosili nikakve izveštaje o ratnim zločinima posle oslobođenja Srebrenice. 

U izveštaju se već u sledećem pasusu opisuje kako su prevodilac Emir Suljagić i predstavnik UNHCR-a Almir Ramić, odmah posle oslobođenja Srebrenice(u izveštaju piše "pada Srebrenice), videli jednog velikog i snažnog britanskog vojnika kako se jedne noći vratio sav blatnjav.

- "Kao da je cele noći puzao". Kasnije su videli kako pere svoje stvari - piše u izveštaju, a izvor za taj deo u izveštaju je intervju Almira Ramića iz 1999. godine.

U tom delu izveštaja se holandski institut pita "da li su Britanci mogli da otkriju saznanja zbog uništenja komunikacionog sistema, ali su mogli da koriste komunikacijska sredstva UNMO ili holandskog bataljona", a holandski institut NIOD kaže i da im vlada Velike Britanije nije dala uvid u informacije o umešanosti jedinice SAS u ono što se događalo u Srebrenici.

Šešelj smatra da su britanske jedinice učestovale u streljanju.

- Ja sumnjam da su britanske jedinice učestvovale u streljanju, imam otvorenu sumnju. Jer šta su oni inače radili tamo, a ne može da se okrije koja je jedinica streljala na četiri lokacije: Orahovac, Branjevo, Dom kulture Pilica i Korluk. A, za petu lokaciju se zna tu je bilo osam pripadnika desetog diverzanskog odreda, jedan je oslobođen. Oni su procesuirani. Za ove četiri lokacije nikako ne može da se otkrije ko je.

Šešelj traži da Britanci objasne šta su radili tamo.

- Niko do danas nije javno rekao u Srbiji da je tajna jedinica SAS-a bila u Srebrenici u to vreme, a ja sam to našao u Niodovom izveštaju. Niod je institut za ratnu dokumentaciju Holandije. Taj izveštaj je na 7.500 novinarskih šlajfni objavljen. Onda je preveden na engleski i gusto složen i može se naći na internetu. Oni su bili tamo i o tome svedoče Holanđani. Niko to ranije nije rekao, ja koji najintenzivnije to pratim nikad nisam čuo. Umalo da padnem sa stolice kad sam to video. A što bi oni bili tamo i što bi oni ostajali tamo posle oslobađanja Srebrenice. Znači imali su neku tajnu operaciju. Neka oni sada objasne šta su tamo radili - izjavio je Šešelj za Srbiju Danas.

Ono što sve zgražava jeste činjenica da je baš Velika Britanija bila inicijator rezolucije o "genocidu u Srebrenici", a sada je očigledno da su upravo britanske obaveštajne službe do guše umešane u organizaciju ovog zločina!

Ovaj deo izveštaja NIOD-a se nalazi na 2111. stranici verzije na engleskom jeziku, a kompletan izveštaj možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.