DHSS: FORMIRATI ODBOR ZA UTVRĐIVANJE POZADINE UBISTVA ĐINĐIĆA

Izvor: Kurir, 26.Sep.2010, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DHSS: FORMIRATI ODBOR ZA UTVRĐIVANJE POZADINE UBISTVA ĐINĐIĆA

BEOGRAD - Predsednik Demohrišćanske stranke Srbije (DHSS) Vladan Batić podneće sutra Skupštini Srbije predlog odluke o formiranju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica o političkoj pozadini ubistva premijera Zorana Đinđića.

DHSS u predlogu traži hitno donošenje odluke o formiranju Anketnog odbora koji bi trebalo da da odgovore na pitanja ko stoji iza političke pozadine ubistva Đinđića, pobune crvenih beretki, ubistva Momira >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Gavrilovića.

DHSS traži i odgovore na pitanja ko je odgovoran za zloupotrebe oko predaje Milorada Ulemeka Legije, za medijski linč Đinđića pred ubistvo kao i za zloupotrebu transkripata svedoka saradnika Dejana Milenkovića Bagzija.

Član Predsedništva DHSS Branislav Lečić podsetio je na konferenciji za novinare da su slična pitanja postavljena i bivšem predsedniku Vlade Srbije Vojislavu Koštunici i istakao da ta stranka neće odustati sve dok ne dobije odgovore na njih.

Govoreći o Kosovu, potpredsednik DHSS Živojin Stjepić rekao je da ta stranka pozdravlja diplomatske napore i dogovor koji su vlasti Srbije postigle sa Evropskom unijom.

On je istakao da se DHSS zalagala za podelu Kosova ali da su "državne patriote bile za sve ili ništa i dobile ništa".

Ako dođe do pregovora, kako je naveo, DHSS smatra da severno Kosovo i enklave treba da budu entitet po ugledu na Republiku Srpsku, male enklave da dobiju veći stepen autonomije, a srpske svetinje na Kosovu specijalni status, istakao je Stjepić.

DHSS je ukazao i na ozbiljnost situacije u Sandžaku koja je u poslednje vreme eskalirala i podseća na ružnu prošlost na ovim prostorima.

Međutim, kako je naveo potpredsednik DHSS-a, problem u Sandžaku nije političke niti verske prirode već socijalno-ekonomske ukazujući na težak život ljudi u Sandžaku i veliku nezaposlenost.
Pogledaj vesti o: Vladan Batić

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Batić: Anketni odbor za utvrdjivanje političke pozadine ubistva

Izvor: Studio B, 27.Sep.2010, 14:25

Predsednik DHSS Vladan Batić predao Skupštini Srbije Predlog o formiranju anketnog odbora radi utvrđivanja političke pozadine ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića. ..Zadatak anketnog odbora bio bi utvrđivanje političke odgovornosti za događaje koji su kulminirali ubistvom Đinđića i utvrđivanje...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.