Batić traži političku pozadinu ubistva Đinđića

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jul.2010, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Batić traži političku pozadinu ubistva Đinđića

Predsednik Demohrišćanske stranke Srbije i samostalni poslanik u parlamentu Vladan Batić saopštio je danas da će Narodnoj skupštini predložiti formiranje Anketnog odbora za utvrđivanje političke pozadine ubistva premijera Zorana Đinđića.

Batić u saopštenju navodi da će Skupštini Srbije podneti Predlog odluke o formiranju anketnog odbora za utvrđivanje političke pozadine ubistva Đinđića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ne upuštajući se u krivičnopravne aspekte tog slučaja.

Premijer Đinđić je ubijen na ulazu u zgradu Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici u Beogradu 12. marta 2003. godine.

Organizatoru i neposrednom izvršiocu ubistva Miloradu Ulemeku i Zvezdanu Jovanovicu je Vrhovni sud Srbije krajem 2008. potvrdio kazne zatvora od 40 godina.

Još devet osoba je osuđeno na višegodišnje kazne zatvora.

Batić će Skupštini predložiti da budu ispitani svi događaji koji su prethodili atentatu i sve ličnosti koje su sa tim događajima imale veze.

"Predložiću da se pred Anketnim odborom sasluša čitav niz tadašnjih državnih zvaničnika od Vojislava Koštunice (svojevremenog predsednika Savezne Republike Jugoslavije i Đinđićevog naslednika na mestu premijera Srbije) i članova njegovog kabineta pa redom, uključujući i neke članove DOS (Demokratske opozicije Srbije), zatim šefovi raznih službi, da budu pribavljeni svi relevantni dokumenti i siguran sam da će zaključak biti nedvosmislen", naveo je Batić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.