Izvor: Blic, 29.Jan.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Batić: Postoje dokazi da je komandant BSK ratni zločinac

Demohrišćanska stranka Srbije (DHSS) saopštila je danas da je Minsitarstvo pravde, u vreme kada je ministar bio Vladan Batić došlo do podataka da je Sulejman Selimi, komandant Bezbednosnih snaga Kosova, ratni zločinac.

Komandant novoformiranih BSK je prema tim podacima čovek sa kriminalnom prošlošću, upleten u brojne ratne zločine, o kojima je obavešten i sud u Hagu, naveo je Batić u saoštenju i dodao da je frapantno da takav čovek uz blagoslov NATO-a umesto >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u tribunalu bude na čelu BSK.

Batić podseća da je protiv Selimija, premijera Hašima Tačija, Fatmira Ljimaja i ostalih, početkom februara 1999. godine raspisana poternica zbog više krivičnih dela terorizma.

Početkom oktobra 2001. godine Haški tribunal se obratio saveznom Ministarstvu pravde, koje je dopis prosledilo republičkom ministarstvu, navodeći da vodi istragu zbog teškog kršenja međunarodnog humanitarnog prava koje su počinili pripadnici OVK, navodi bivši ministar.

U dopisu je precizirano da se među osumničenima nalazi Sulejman Selimi - Sultan, te da je potrebno dostaviti svu raspoloživu dokumentaciju počev od komandne strukture OVK, izjavio je Batić koji je predesnik DHŠ-a i poslanik u Skupštini Srbije.

Batić podseća da je Selimi bio komandant operativne zone sa sedištem u Lipovcu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Batić: Komandant BSK ratni zločinac

Izvor: B92, 29.Jan.2009

Beograd -- Vladan Batić tvrdi da su u vreme kada je on bio ministar pravde pribavljeni dokazi da je Sulejman Selimi, komandant Bezbednosnih snaga Kosova, ratni zločinac... Komandant novoformiranih BSK je prema tim podacima čovek sa kriminalnom prošlošću, upleten u brojne ratne zločine o kojima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.