Izvor: Glas javnosti, 22.Feb.2010, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Batić: Milosavljeviću, podnesi ostavku

BEOGRAD - Predsednik Demohrišćanske stranke Srbije (DHSS) Vladan Batić zatražio je juče od ministra zdravlja Tomice Milosavljevića da podnese ostavku zbog loše procene i trošenja novca građana za nabavku vakcina i ostalih sredstava za borbu protiv epidemije svinjskog gripa "koje u stvari nije ni bilo".

U saopštenju Batić od Ministarstva zdravlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << traži odgovor na pitanja koliko Srbiju košta kampanja protiv svinjskog gripa, koliko doza vakcina je naručeno, šta će morati da se plati-doze koje su naručene ili one koje su isporučene.

Batić pita i kolika je provizija uvoznika Jugohemije-Farmacije, a kolika distributera, kao i šta će biti sa dozama vakcina koje nisu potrošene i ko će snositi troškove za njihovo uništavanje.

Lider DHSS zahteva od premijera Mirka Cvetkovića da odmah pokrene postupak za razrešenje ministra Milosavljevića, ukoliko on ne podnese ostavku, "a neće".

Batić dodaje da posle brojnih zloupotreba i tragičnog stanja u zdravstvu, propusta i neodgovornosti oko nabavke i upotrebe vakcina protiv svinjskog gripa, izveštaja revizora o nenamenskom trošenju novca, ne zna šta bi Milosavljević još trebao da uradi da bi bio smenjen.
Pogledaj vesti o: Tomica Milosavljević

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.