Batić: Anketni odbor za utvrđivanje pozadine Đinđićevog ubistva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2010, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Batić: Anketni odbor za utvrđivanje pozadine Đinđićevog ubistva

BEOGRAD -

Predsednik Demohrišćanske stranke Srbije i samostalni poslanik u parlamentu Vladan Batić saopštio je danas da će Narodnoj skupštini predložiti formiranje Anketnog odbora za utvrđivanje političke pozadine ubistva premijera Zorana Đinđića.

Poslanik Batić u saopštenju navodi da će Skupštini Srbije podneti Predlog odluke o formiranju anketnog odbora za utvrđivanje političke pozadine ubistva Đinđića, ne upuštajući se u krivičnopravne aspekte >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tog slučaja.

Premijer Đinđić je ubijen na ulazu u zgradu Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici u Beogradu 12. marta.

Organizatoru i neposrednom izvršiocu ubistva Miloradu Ulemeku i Zvezdanu Jovanoviću je Vrhovni sud Srbije krajem 2008. potvrdio kazne zatvora od 40 godina.

Još devet osoba je osuđeno na višegodišnje kazne zatvora.

Batić će Skupštini predložiti da budu ispitani svi događaji koji su prethodili atentatu i sve ličnosti koje su sa tim događajima imale veze.

"Predložiću da se pred Anketnim odborom sasluša čitav niz tadašnjih državnih zvaničnika od Vojislava Koštunice (svojevremenog predsednika Savezne Republike Jugoslavije i Đinđićevog naslednika na mestu premijera Srbije) i članova njegovog kabineta pa redom, uključujući i neke članove DOS (Demokratske opozicije Srbije), zatim šefovi raznih službi, da budu pribavljeni svi relevantni dokumenti i siguran sam da će zaključak biti nedvosmislen" rekao je Batić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.