Zvanično - LeBron čeka, Lejkersi rivala dobijaju tek nakon plej-in serije!

Izvor: Sportske.net, 10.Avg.2020, 21:27

Zvanično - LeBron čeka, Lejkersi rivala dobijaju tek nakon "plej-in" serije!

Novotarija koju su u NBA izmislili kako bi na što ravnopravniji način dobili sve putnike za doigravanje.

Nakon poraza Memfisa od Toronta postalo je jasno, osmog putnika u plej-of sa Zapada nećemo dobiti u regularnom delu sezone.

Naime, bilo je potrebno da osmoplasirana ekipa na kraju regularnog dela ima 4+ pobede više od devetoplasirane, kako bi obezbedila vizu za doigravanje.

Iz NBA >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << su doneli takvu odluku, jer se oko 14% ukupnih utakmica neće odigrati, kako se u Orlandu takmiče 22 ekipe.

Nakon poslednjeg poraza Grizlisa više nije moguće da osmoplasirani ima više od četiri pobede razlike u odnosu na devetoplasiranog, pa će se poslednji putnik za plej-of određivati u plej-in seriji.

Za mesta u plej-in seriji će se boriti Memfis, Portland, San Antonio i Finiks.

Pravila plej-ina su sledeća, osmoplasirani ima lakši zadatak potrebna joj je jedna pobeda iz dve utakmice, dok devetoplasirani mora da veže dve pobede inače ispada.

Dakle, igraju se dva susreta, osmoplasiranom je potrebno da dobije prvi ili drugi, devetoplasirani mora da dobije oba.

Susreti će se igrati 15. i 16. avgusta, dan kasnije počinje i plej-of, a jasno je i da će pobednik plej-in serije igrati sa Los Anđeles Lejkersima u doigravanju.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.