Vlada Dubaija poklanja 100 hiljada zlatnih viza za programere u narednih 5 godina (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2021, 11:18

Vlada Dubaija poklanja 100 hiljada zlatnih viza za programere u narednih 5 godina (AUDIO)

Tri od šest srpskih startapa koji učestvuju na ovogodišnjem sajmu informatičkih tehnologija Džejteks (Gitex) u Dubaiju su u konkurenciji od 500 startapa iz 30 zemalja sveta ušli u polufinale takmičenja "Supernova izazov" za najbolje mlade IT kompanije. Jedan od njih ima šansu da osvoji nagradu od 200.000 dolara.

Firme "Joberty Technologies", "Kredium" i "Deap Blue Sea" našle su se među 100 najboljih startapa na sajmu u Dubaiju. Osnivač "'Džobertija” Nikola Mijailović >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kaže da nestrpljivo čekaju odluku žirija da li će se plasirati u finale.

"Džoberti je platforma koja spaja ljude i traži posao u IT industriji i u kompanijiama koje zapošljavaju takve ljude. Vlada Dubaija je najavila 100 hiljada zlatnih viza za programere za narednih 5 godina" rekao je Nikola Mijailović.

I drugi domaći startapi iskoristili su mogućnosti sajma za predstavljanje svojih proizvoda i pozicioiniranje na globalnom tržištu. Startap "Idea buddy" (Ajdia badi) koji vodi Nemanja Žunić predstavio je inovativni softver za planiranje biznisa.

"Naš adut je predstavljanje inovativnog softvera za planiranje biznisa gde korisnik koji hoće da pokrene svoj biznis u jednoj aplikaciji može da razvije svoju ideju i biznis plan" izjavio je Nemanja Žunić.

Domaći startap "White lemour" je na ovogodišnjem Džajteksu predstavio proizvode iz oblasti biotehnologije, a glavni proizvod im je biosporin, potpuno ekološka zamena za stiropor i biorazgradiva je. Njegova primena smanjuje zagađenje, ističe direktor te firme Nikola Stanojević. Ideja im je da se zameni plastika gde god je to moguće.

Prema njegovim rečima, prednost ovog domaćeg proizvoda je u tome što je jefitniji od sličnih na globalnom tržištu.

Svetska izložba u Dubajiu održava se od 1. oktobra ove do 31. marta sledeće godine, pod sloganom "Povezivanje umova, stvaranje budućnosti".

Srbija će tokom šest meseci izložbe kroz više od 150 različitih manifestacija predstaviti različite privredne sektore, naučne sadržaje, tehnološke inovacije, kreativne industrije i turističku ponudu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.