Vizna liberalizacija od danas na snazi za tzv. Kosovo

Izvor: B92, 01.Jan.2024, 13:56

Vizna liberalizacija od danas na snazi za tzv. Kosovo

Građani na Kosovu i Metohiji od danas mogu da putuju bez viza u zoni Šengena, u okviru sporazuma o liberalizaciji viznog režima.

Sa aerodroma u Prištini danas je poleteo avion za Beč, sa prvim putnicima kojima nije potrebna viza, prenose mediji u Prištini.

Građani KiM od danas mogu da putuju bez viza u zemlje šengenskog prostora, uz poštovanje određenih pravila koja, čije nepošovanje povlači novčanu kaznu ili zabranu ulaska.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Građani Kosova od danas bez viza u EU, a kroz Srbiju mogu sa RSK tablicama

Izvor: VOA, 01.Jan.2024

PRIŠTINA — Građani Kosova od danas mogu da putuju bez viza u 27 zemalja šengenskog prostora. Na aerodromu u Prištini jutros je organizovano prvo putovanje bez viza za 50 pobednika kviza koji je proteklih meseci organizovan u okviru informativne kampanje o liberalizaciji viznog režima. Njih...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.