Ilegalne migracije opale i zbog usklađivanja vizne politike država Zapadnog Balkana

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Maj.2023, 15:09

Ilegalne migracije opale i zbog usklađivanja vizne politike država Zapadnog Balkana

Usklađivanje vizne politike država Zapadnog Balkana sa politikama Evropske unije (EU) doprinelo je znatnom padu broja migranata, koji ilegalno prelaze u evropsku teritoriju, ocena je Evropske komisije. Komisija je 16. maja objavila izveštaj o stanju u Šengen zoni u kojem se, uz ostalo, navodi da je Srbija od oktobra prošle godine, ponovo uvela vizni režim za građane iz šest država, koje ulaze u kategoriju takozvanih trećih zemalja. To su Burundi, Tunis, Indija, Gvineja Bisao, Kuba i...
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Evropska komisija: Vizno usklađivanje Zapadnog Balkana sa EU uticalo na pad ilegalnih migracija

Izvor: Danas, 16.Maj.2023

Vizno usklađivanje država Zapadnog Balkana sa Evropskom unijom uticalo je na smanjenje broja ilegalnih migranata u EU iz ovog regiona, navodi se u izveštaju Evropke komisije o stanju u Šengen zoni koji je objavljen danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.