Ulazne vize Kosova za državljane 87 zemalja

Izvor: Studio B, 03.Jan.2013, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulazne vize Kosova za državljane 87 zemalja

Na graničnim prelazima Kosova je počela primena odluke Vlade Kosova o uvođenju viza za državljane 87 zemalja sveta.

Među zemljama čiji državljani moraju imati ulazne vize Kosova su Rusija, Kina, Indija.

Međutim, režim viza ne važi za državljane pet zemalja EU koje nisu priznale Kosovo - Španija, Gračka, Kipar, Rumunija i Slovačka.

Portparol Ministarstva inostranih >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << poslova Kosova, Artan Behrami je danas izjavio da će primena te odluke od početka ove godine, doprineti povećanju bezbednosti na Kosovu.

"Sa aspekta unutrašnje sigurnosti, uvođenje i sprovođenje režima viza je mera predudpređenja jer se preko sistema viza mogu identifikovati opasni elementi i onemogućiti im se ulazak u zemlju", kazao je Behrami za Radio-televiziju Kosova (RTK). 
Pogledaj vesti o: Vize,   Evropska Unija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Državljanima 87 zemalja trebaju vize za Kosovo

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jan.2013

Od prvog dana 2013. godina na graničnim prelazima na Kosovu počela je primena odluke kosovske vlade o uvođenju viza za građane 87 država.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

MIP: S vizama na Kosovo od 1. jula, ne od 1. januara

Izvor: Beta, 03.Jan.2013

PRIŠTINA, 3. januara 2013. (Beta) - Ministarstvo inostranih poslova Kosova demantovalo je u četvrtak informaciju da je od 1. januara na Kosovu počela primena vižnog režima za gradjane 87 zemalja...K.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.