Izvor: Blic, 08.Avg.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska i Švedska priznaju pasoše Kosova

Turska i Švedska priznale su pasoše Kosova. Kancelarija Turske u Prištini saopštila je danas da će procedura za izdavanje viza biti istovetna kao i za putne isprave UNMIK-a.



"Institucije Turske su odlučile da priznaju pasoše Republike Kosovo. Od 11. avgusta 2008. godine počeće viziranje pasoša Kosova i izdavanje dozvola za ulazak u Tursku sa tim pasošima", navodi se u saopštenju Turske kancelarije u Prištini.

U saopštenju se dodaje da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je odluka o priznanju pasoša Kosova "prirodna" imajući u vidu odnose Prištine i Ankare. Turska je bila među prvim državama koje su priznale nezavisnost Kosova, proglašenu 17. februara.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova saopštilo je danas da kosovske pasoše priznaje i Švedska.

U saopštenju se dodaje da će sve zemlje koje su priznale nezavisnost Kosovo priznati i njene pasoše.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska i Švedska za pasoše Kosova

Izvor: B92, 08.Avg.2008

Priština -- Turska i Švedska priznale su pasoše Kosova, saopšteno je u Prištini... "Institucije Turske su odlučile da priznaju pasoše Republike Kosovo. Od 11. avgusta 2008. godine počeće viziranje pasoša Kosova i izdavanje dozvola za ulazak u Tursku sa tim pasošima", navodi se u saopštenju...

Nastavak na B92...

Turska i Švedska priznaju pasoše Kosova

Izvor: Kurir, 08.Avg.2008

PRIŠTINA, 8. avgusta 2008. (Beta) - Turska i Švedska priznale su pasoše Kosova, saopšteno je danas u Prištini. "Institucije Turske su odlučile da priznaju pasoše Republike Kosovo. Od 11. avgusta 2008. godine počeće viziranje pasoša Kosova i izdavanje dozvola za ulazak u Tursku sa tim pasošima",...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.