Srećković: Beli šengen neće biti ukinut

Izvor: S media, 16.Maj.2011, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srećković: Beli šengen neće biti ukinut

Vizna liberalizacija neće biti povučena. Srbija će uspeti da reši problem povećanog broja azilanata u zemlje Evropske unije, izjavio ministar za dijasporu Srđan Srećković.

Ministar za dijasporu Srđan Srećković smatra da vizna liberalizacija neće biti povučena i da će Srbija uspeti da reši problem povećanog broja azilanata u zemlje Evropske unije.

"Nema nikakvog razloga >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << za uznemiravanje javnosti, `beli šengen` neće biti ukinut i Srbija će kroz odgovarajuće zakonske mehanizme i uz odlučnost svih organa rešiti problem povećanog broja azilanata, prvenstveno romske nacionalnosti", dodao je Srećković u intervjuu novosadskom "Dnevniku".

Srđan Srećković: Popisom čuvamo temelje

Srećković: Dijaspora vraća imidž Srbije

File: Moguća kandidatura do kraja godine

Prema njegovim rečima, Srbija čini maksimalne napore da reši sve probleme vezane za evropske integracije, a kao prioritet trenutka je završetak saradnje s Haškim tribunalom.

"Ako dobijemo status kandidata za ulazak u EU i napravimo pomak na ekonomskom planu, nema nikakvog razloga za strah od naprednjaka ili bilo koje druge opozicione stranke. Za aktuelnu vladu problem ne predstavlja SNS, koji nema dovoljnu političku snagu, već teška ekonomska situacija", smatra Srećković, koji je potpredsednik Srpskog pokreta obnove.

Drugi čovek SPO je demantovao ocene pojedinih analitičara da je ta stranka bliska Liberalno-demokratskoj partiji i Ligi socijaldemokrata Vojvodine.

"SPO se u svim strateškim pitanjima slaže s Demokratskom strankom, koja jeste naš strateški partner, a u pogledu državne i nacionalne politike se u velikoj meri razlikujemo od stranaka Čede Jovanovića (LDP) i Nenada Čanka (LSV)", zaključio je Srećković.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.