Srbija vraća vize Irancima!

Izvor: Mondo, 10.Okt.2018, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija vraća vize Irancima!

Srbija će ponovo uvesti vizni režim sa Iranom, jer je jedan broj građana te zemlje na žalost zloupotrebio ukidanje viza, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Stefanović je na Odboru Skupštine Srbije za unutaršnje poslove i bezbednost podneo izveštaj o radu MUP u 2017. i prvoj polovini 2018. godine.

On nije odgovorio na pitanje poslanika Socijaldemokratske stranke Marka Đurišića >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da li postoje procene koliko je državljana Irana zloupotrebilo vizni režim i preko Srbije se zaputilo ka Evropskoj uniji.

Iz EU su zbog ukidanja viza Iranu više puta stigle oštre kritike Beogradu, a spominjalo se i da bi zbog toga moglo da dođe i do ukidanja bezviznog režima za građane Srbije.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić žalio se još u maju da je u BiH primetan povećan broj emigranata i da ova država ima ozbiljan problem, "jer je Srbija ukinula vize državljanima Irana".

"Oni legalno dolaze u Srbiju, a u BiH prelaze ilegalno, pa idu prema EU. Mi nemamo pravo da određujemo Srbiji kome će uvoditi vizni režim, ali Srbija treba da nam bez ikakvih problema omogući readmisiju", kazao je tada Mektić.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.