Stefanović: Posvećeni smo nalaženju ubice Olivera Ivanovića

Izvor: N1 televizija, 10.Okt.2018, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Posvećeni smo nalaženju ubice Olivera Ivanovića

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je o ubistvu predsednika GI SDP Olivera Ivanovića u javnosti bilo "puno spinovanja i spekulacija", ali da Srbija ostaje posvećena nalaženju ubice i organizatora ubistva, jer je to važno za bezbednost građana na Kosovu i opštu bezbednost Srbije.

Stefanović je, predstavljajući izveštaj o radu svog ministarstva od oktobra 2017. godine do juna 2018. godine, na sednici Odbora za odbranu i unutrašnje poslove >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Skupštine Srbije rekao da bezbednosna situacija na Kosovu karakteriše ubistvo Ivanovića i da je situacija teška jer EULEKS, KFOR i KPS ne razmenjuju podatke sa Tužilaštvom za organizovani kriminal Srbije.

"Pored velikog broja urgencija i kontakata i zamolnica, pre svega EULEKS-u koji je nadležan za komunikaciju vezano za bezbednost na Kosovu, srpski istražni organi nisu dobili ni jedan značajniji i relevantan podatak da bi istraga mogla da se vodi", rekao je Stefanović.

On je ukazao da nema mogućnosti da Srbija u punom obimu učestvuje u istrazi na teritoriji Kosova, ali da "sve pokušava".

"Nudili smo da budemo deo istražnih timova, nudili smo forenzičare, ali svaki put smo odbijeni. Nama je važno da saznamo ubicu i organizatora i Srbija će i dalje da insistira na tome", rekao je Stefanović.

On je kazao da je "najveće razočaranje" EULEKS koji je vodio istrage za mnogo lakša krivična dela, dok povodom ubistva Ivanovića gotovo da nema bilo kakve aktivnosti. Stefanović je napomenuo da tužilaštvo nema pristup kamerama, "risiverima", originalnim dokumentima kao što nije imao pristup ni licu mesta na kojem je Ivanović ubijen.

Ministar je kazao da je bezbednost na Kosovu narušena i hapšenjem direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici početkom ove godine, što je ocenio kao "negativnu poruku" preostalim Srbima na Kosovu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Puno spinovanja i spekulacija o ubistvu Ivanovića"

Izvor: B92, 10.Okt.2018

Srbija ostaje posvećena pronalaženju ubice Olivera Ivanovića, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović. Prema njegovim rečima, o ubistvu predsednika Inicijative SDP u javnosti je bilo "puno spinovanja i spekulacija", ali Srbija, kako kaže, ostaje posvećena nalaženju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.