Srbija ukida vize za još 10 zemalja

Izvor: Cafe.ba, 01.Jun.2015, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ukida vize za još 10 zemalja

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić najavio je da će na sljedećoj sednici vladi biti predloženo da ukine vize za 10 zemalja.

Time će se nastaviti proces vizne liberalizacije, koja je u velikoj mjeri doprinela povećanju broja stranih turista.

Vize će, između ostalog, biti ukinute za Katar, Kuvajt, Oman, Venecuelu, Panamu, Jamajku, Paragvaj, Kolumbiju, Gvatemalu, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << je Ljajić.

"U petak smo imali zajednički sastanak sa ministrom spoljnih i unutrašnjih poslova i dogovorili smo da vladi, već na slijedećoj sednici, predložimo ukidanje viza za još 10 zemalja... Očekujemo i po ovom osnovu veći dolazak inostranih turista", rekao je Ljajić na konferenciji za novinare u Turističkoj organizaciji Srbije.

Ministar je najavio i da je formirana Radna grupa koja radi na viznoj liberalizaciji, jer postoje još neke zemlje gdje bi vize mogle ili da budu ukinute, ili da vizni režim bude olakšan.

Prema njegovim riječima u prva četiri mjeseca ove godine, pored rasta stranih, zabeležen je i rast broja domaćih turista prvi put poslije2010. godine.

Ljajić je podsjetio da je, preme broju domaćih turista, rekordna bila 2009. godina i rekao da vjeruje da će ova godina nadmašiti i tu - rekordnu.

Ministar je podsjetio da je u prva četiri mjeseca ove godine porastao broj turista iz zemalja koje ranije nisu bile u prvih pet, pa je tako na prvo mjesto izbila Bugarska, na drugom je BiH, treća je Hrvatska, četvrta Slovenija i peta Crna Gora.

Takođe, zabeležen je značajan rast stranih turista iz još nekoliko zemalja, prije svega iz Grčke za 15 odsto i Turske za 40 procenata.

"Vizna liberalizacija koju smo počeli da sprovodimo prošle godine dala je rezultate", zaključio je Lajić.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić najavio ukidanje viza za 10 zemalja Bliskog istoka i Amerike

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jun.2015

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić najavio je danas potpuno ukidanje viza za 10 zemalja Bliskog istoka i Latinske Amerike, ocenjujući da će to dovesti do dodatnog povećanja broja stranih turista u Srbiji..."Dogovrili smo se da već na sledećoj sednici Vladi predložimo potpuno ukidanje viza...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Ljajić: Vizna liberalizacija dovela do porasta broja turista

Izvor: Beta Video, 01.Jun.2015

BEOGRAD - Mnistar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je rekao da je prošlogodišnja vizna liberalizacija za građane SAD i Velike Britanije dovela do porasta broja turista i poslovnih ljudi iz tih zemalja.(CH3)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Srbija ukida vize za još 10 zemalja

Izvor: Blic, 01.Jun.2015

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić najavio je danas da će na sledećoj sednici Vlade biti predloženo ukidanje viza za 10 zemalja, čime će se nastaviti proces vizne liberalizacije, koja je u velikoj meri doprinela povećanju broja stranih turista...Vize će, između ostalog,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.