Izvor: B92, 02.Apr.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenačke vizne olakšice za Srbiju

Beograd -- Slovenija je uvela nove vizne olakšice za građane Srbije koji žele da putuju u tu zemlju.

Šef konzularnog odeljenja slovenačke ambasade Jožef Keček objasnio je da je srpskim agencijama omogućeno da u ambasadi Slovenije akredituju svog predstavnika koji će moći da predaje neograničen broj zahteva za vize, čime će srpski turisti biti pošteđeni zakazivanja termina i intervjuisanja u prostorijama ambasade.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Procedura za dobijanje viza je, takođe, skraćena i odsad će, u skladu sa minimalnim šengenskim zahtevima, najkraće vreme za dobijanje vize iznositi tri dana, rekao je Keček.

Podsetivši da je dobijanje viza za državljane Srbije bilo otežano otkako je Slovenija ušla u šengenski sistem, Keček je objasnio da do sada ambasada nije imala nadležnost da radi sa turističkim agencijama.

Slovenački diplomata je saopštio da su građani Srbije najveći broj viza tražili upravo od Slovenije, među svim zemljama koje se nalaze u šengenskom sistemu.

Slovenački ambasador u Beogradu Miroslav Luci izjavio je da je saradnja dveju zemalja iz godine u godinu sve bolja, kao i da je namera Slovenije da privuče nove, mlade generacije iz Srbije da posete njegovu zemlju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.