Slovenačke vizne olakšice za Srbiju

Slovenija je uvela nove vizne olakšice za građane Srbije koji žele da putuju u tu zemlju.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.04.2009.

19:51

Default images

Šef konzularnog odeljenja slovenačke ambasade Jožef Keček objasnio je da je srpskim agencijama omogućeno da u ambasadi Slovenije akredituju svog predstavnika koji će moći da predaje neograničen broj zahteva za vize, čime će srpski turisti biti pošteđeni zakazivanja termina i intervjuisanja u prostorijama ambasade.

Procedura za dobijanje viza je, takođe, skraćena i odsad će, u skladu sa minimalnim šengenskim zahtevima, najkraće vreme za dobijanje vize iznositi tri dana, rekao je Keček.

Podsetivši da je dobijanje viza za državljane Srbije bilo otežano otkako je Slovenija ušla u šengenski sistem, Keček je objasnio da do sada ambasada nije imala nadležnost da radi sa turističkim agencijama.

Slovenački diplomata je saopštio da su građani Srbije najveći broj viza tražili upravo od Slovenije, među svim zemljama koje se nalaze u šengenskom sistemu.

Slovenački ambasador u Beogradu Miroslav Luci izjavio je da je saradnja dveju zemalja iz godine u godinu sve bolja, kao i da je namera Slovenije da privuče nove, mlade generacije iz Srbije da posete njegovu zemlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: