Rusija ukida vize Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija ukida vize Srbiji

MOSKVA - Ruska vlada odobrila je danas nacrt sporazuma između Rusije i Srbije o uvođenju bezviznog režima za građane dve zemlje, koji je predložilo rusko Ministarstvo inostranih poslova.

U dokumentu koji je objavljen u banci podataka normativnih dokumenata Vlade Rusije, ministarstvu inostranih poslova je naloženo da postigne sporazum sa srpskom stranom i u ime vlade Rusije potpiše navedeni sporazum, preneo je ruski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << portal Vesti.

U skladu sa nacrtom sporazuma "građani države jedne strane na osnovu važećih dokumenata ulaze i izlaze u zemlju, putuju u tranzitu i dolaze na teritoriju države bez viza, pod uslovom da trajanje njihovog neprekidnog boravka na teritoriji te države ne premašuje 30 dana od dana ulaska u zemlju".

U nacrtu dokumenta je istaknuto da građani države jedne strane, koji imaju diplomatske i službene pasoše pod istim uslovima mogu da borave u državi druge strane do 90 dana, a građani države koji se upućuju na rad u diplomatska i konzularna predstavništva i međunarodne organizacije i članovi njihovih porodica koji sa njima žive, mogu da borave u zemlji tokom čitavog mandata akreditacije.

Pravo na bezvizni ulazak imaju takođe građani države jedne strane koji imaju dozvolu za privremeni boravak ili prebivalište na teritoriji države druge strane.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Uskoro bez viza u Rusiju

Izvor: B92, 12.Feb.2009

Moskva -- Ruska vlada odobrila je nacrt sporazuma između Rusije i Srbije o uvođenju bezviznog rezima za građane dve zemlje... U dokumentu koji je objavljen u banci podataka normativnih dokumenata vlade Rusije, ministarstvu inostranih poslova je naloženo da postigne sporazum sa srpskom stranom i u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.