Prištinski mediji: Slovačka priznala kosovske pasoše

Izvor: NaDlanu.com, 20.Jul.2012, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prištinski mediji: Slovačka priznala kosovske pasoše

Slovačka je priznala pašose nezavisnog Kosova i građanima više neće izdavati vize na pratećim papirima, kao što je do sada bio slučaj, prenose prištinski elektronski mediji pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore.

Jedan neimenovani diplomata u Prištini izjavio je medijima da je vlada Slovačke odluku o priznanju kosovskih pasoša donela 17. jula i da ona važi za obične, ali ne i diplomatske pasoše.Slovačka takođe dozvoljava svim kosovskim građanima koji imaju šengenske vize da slobodno putuju u tu zemlju.Slovačka je jedna od pet zemalja Evropske unije koje ne priznaju nezavisnost Kosova.PRIŠTINA, 20. jula 2012. (Beta)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.