Potpisan sporazum o ukidanju viza za građane Srbije i Kine

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Nov.2016, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan sporazum o ukidanju viza za građane Srbije i Kine

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i kineski šef diplomatije Vang Ji potpisali su danas u Rigi sporazum o uzajamnom ukidanju viza dve zemlje, kojim je predviđeno da se vlasnici običnih pasoša oslobode obaveze dobijanja viza za boravak do 30 dana.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, Srbija je postala prva zemlja u regionu Centralne i Istočne Evrope koja je sklopila sporazum o ukidanju viznog režima sa Kinom.

Delegacija >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Srbije koju predvodi predsednik Vlade Aleksandar Vučić učestvuje danas i sutra, 5. i 6. novembra, na Samitu mehanizma Kina - zemlje Centralne i Istočne Evrope u glavnom gradu Letonije, Rigi.

Pored susreta sa kineskim ministrom Vang Jiem, Dačić se na skupu u Rigi sastao sa više ministara inostranih poslova zemalja Centralne i Istočne Evrope, dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Vize,   Ivica Dačić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.