Nema vizne liberalizacije za Kosovo

Izvor: B92, 21.Jan.2014, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema vizne liberalizacije za Kosovo

Priština -- Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Urlike Lunaček izjavila je u Prištini da ove godine neće biti liberalizacije režima viza za građane Kosova.

"Liberalizacija se neće desiti ove godine, već nakon jedne, dve ili tri godine, ne znam koliko će potrajati taj proces", kazala je Lunaček na konferenciji za novinare.

"Dijalog i sporazum od 19. aprila, zajedno sa njegovim sprovođenjem što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je proces koji je u toku, pomogli su ublažavanju stavova i nekih zemalja EU koje nisu priznale Kosovo", kazala je Lunaček.

Pema njenim rečima, to ne znači da će pet zemalja koje nisu priznale Kosovo to učiniti, ali su fleksibilnije u slučajevima kada se zahteva da Kosovo bude deo neke međunarodne organizacije ili konferencije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.