Mihajlovićeva: Viza za Tokio prioritet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2019, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva: Viza za Tokio prioritet

U rasporedu naših odbojkašica za 2019. godinu bila su četiri takmičenja. Liga nacija (koja je prošla) i Svetski kup su ostali u drugom planu, Evropsko prvenstvo je bitno, ali se turnir kvalifikacija za OI izdvaja kao najbitniji. Borba za Tokio je na programu od 2. do 4. avgusta u poljskom Vroclavu, gde će samo pobednik turnira obezbediti vizu za Japan. Protivnici Srbiji su redom: Tajland, Portoriko i Poljska. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Ove godine nam je u prvom planu da se kvalifikujemo na Olimpijske igre i mislim da imamo lepu šansu da to ostvarimo već sada", kaže Brankica Mihajlović.

"Svesni smo da imamo ulogu favorita, ali trebalo bi da zaboravimo sve što je bilo ranije i da na terenu pokažemo da smo bolje. Naravno, kao svetske šampionke normalno je da imamo ogromno samopouzdanje, ali sa druge strane tu je i veliko poštovanje prema protivnicima".

Pre nekoliko dana na prijateljskom meču protiv Koreje, i pored pobede, selektor Terzić nije bio zadovoljan igrom svojih izabranica.

"Biće to mnogo bolje, sigurna sam", nema dileme u glasu Mihajlovićeve.

"Jedno su pripremne utakmice, a drugo zvanične. Imale smo početkom leta malo vremena i za odmor, da skupimo energiju za dva glavna izazova u ovoj godini - kvalifikacioni turnir i EP. Odradile smo jake pripreme, jesmo umorne, priznajem, ali ništa nije drugačija situacija nego što je bilo svake prethodne sezone".

Jedva čeka da utakmice počnu, jer je odavno završena klupska sezona... Posle tri godine Brankica je odlučila da napusti azijsko tlo. Poslednje dve sezone provela je u Japanu, gde su se navijači posebno vezali za nju.

"Završili smo prvenstvo na trećoj poziciji, bilo je dobro, lepo iskustvo. Nije mi teško pao rastanak", uz osmeh će Mihajlovićeva.

"Stvarno sam se uželela mojih, tako da mi se išlo kući".

Nova (stara) stanica na njenom putu je Turska. Obući će dres Fenerbahčea, koji je već nosila tokom sezone 2015-2016. I posle reprezentativnih akcija, nastaviće saradnju sa selektorom Terzićem.

"Dobro se poznajemo, tako da znamo šta da očekujemo jedno od drugog. Zna trener kakva sam, nema nikakvih tajni. Tako da će nam biti super kao i do sada", u svom stilu je završila Mihajlovićeva.

RASPORED

2. avgust

Srbija - Tajland 17.00

Poljska - Portoriko 20.30

3. avgust

Srbija - Portoriko 17.00

Poljska - Tajland 20.30

4. avgust

Tajland - Portoriko 17.00

Poljska - Srbija 20.30
Pogledaj vesti o: Vize,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.