Ljoveras: Beli šengen prioritet

Izvor: B92, Beta, 08.Maj.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljoveras: Beli šengen prioritet

Beograd -- Šef delegacije Evropske komisije u Srbiji Žozep Ljoveras izjavio je za B92, da će putovanje bez viza biti prvi značajan momenat unapređenja odnosa Srbije sa EU.

Ljoveras je gostujući u Vestima u 18.30 B92, rekao da se na rešavanju tog pitanja ozbiljno radi.

"Mi radimo, ali i vaša Vlada radi vrlo odgovorno na tom pitanju. Iskreno govoreći mislim da je to oblast u kojoj smo postigli dosta konsenzusa, pre svega između političkih stranaka u skupštini, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << civilno društvo to podržava, i to je pitanje koje ima zajednički cilj za sve”, kaže Ljoveras.

"Što se tiče Srbije mi pripremamo jedan program budžetske podrške koristeći program pristupne pomoći. Očekujemo da ga naše zemlje članice odobre, pa je moguće da će prva tranša ove pomoći biti dostupna posle leta", dodaje Ljoveras.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljoveras: Srbija nikad bliža EU

Izvor: Mondo, 08.Maj.2009

Šef Delegacije Evropske komisije u Beogradu Žozep Ljoveras izjavio je danas da su Evropska unija i Srbija bliže nego ikada, ali ne onoliko koliko žele da budu bliske.

Nastavak na Mondo...

EU glavni partner Srbije

Izvor: RTS, 09.Maj.2009, 12:37

Šef delegacije Evropske komisije Žozep Ljoveras istakao da je Evropska unija glavni partner Srbije u trgovinskoj razmeni i investicijama. Predstavnici Unije žele da se proces integracija ubrza i da se Srbija pridruži Uniji što pre, rekao Ljoveras gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a...Šef delegacije...

Nastavak na RTS...

Dan Evrope

Izvor: RTS, 10.Maj.2009, 00:42

Brojnim manifestacijama obeležen 9. maj, Dan Evrope. Predstavnici Evopske komisije i vladine kancelarije za evropske integracije, zajedno sa ambasadama zemalja - članica Unije, otvorili u Beogradu Evropsku ulicu. ..Dan Evrope obeležen je širom "starog kontinenta" i u Srbiji, podsećanjem na važne...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.