Liht: Da li neko podriva evrointegracije?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2019, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liht: Da li neko podriva evrointegracije?

Predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost Sonja Liht izjavila je danas da je uverena da odluka da se odloži datum za pregovore za Severnu Makedoniju i Albaniju i viznu liberalizaciju za Kosovo u stvari podrivanje procesa evropskih integracija.

Liht je uputila molbu evropskim prijateljima, partnerima, "članovima naše evropske porodice" da razmotre tu odluku o odlaganju, jer otvaranje pregovora i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vizna liberalizacija ne znači da će proces pristupanja biti automatski.

Ukoliko se odluka ne promeni, to neće pogoditi samo ova tri društva već štetu će trpeti ceo region, upozorila je Liht i podsetila na slične odluke od pre 30 godina sa raspadom Jugoslavije i lošim završetkom cele priče.

Liht je istakla da je uvek najvažnije pitanje na Beogradskom bezbednosnom forumu bilo kako dovesti globalne debate u region i kako obezbediti da region učestvuje u globalnim debatama, ali ne uvek kao tema, već kao učesnik za stolom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"IMAĆETE VREMENA DA SE REFORMIŠETE" Liht: Ako Balkan ostane van EU, može da usledi loš kraj za sve

Izvor: Blic, 17.Okt.2019

Predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost Sonja Liht pozvala je danas na nastavak procesa proširenja EU na Zapadni Balkan upozorivši da će, ako se to ne desi, društva u regionu biti ozbiljno ugrožena.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.