Haradinaj: Došlo je do politizacije i dramatizacije

Izvor: B92, 14.Nov.2018, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Došlo je do politizacije i dramatizacije

Priština -- Premijer Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je da je došlo do politizacije i dramatizacije procesa liberalizacije viza za građane Kosova.

On je naveo da je do toga došlo u periodu kada se proces privodi kraju i kada je potrebno glasati za predloge Evropske komisije i Evropskog parlamenta

Haradinaj je na konferenciji za medije posle sednice Vlade kazao da će krajem ove nedelje putovati za Beč i da će se ponovo susresti sa austrijskim kancelarom Sebastijanom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Krucom i razgovarati o procesu liberalizacije viza i tražiti da Austrija, kao predsedavajući EU, to pitanje stavi na dnevni red Evropskog saveta u decembru ove godine.

"Ovo je pitanje dramatizovano, ima emocija i tenzija jer se radi o takvoj temi, jer kada se približava odlučivanje onda se stvari dramatizuju. Neću da budem veći optimista od onoga koliko je to potrebno, ali verujem da imamo realne mogućnosti da budemo na dnevnom redu Evropskog saveta i onda je moguće da se donese odluka, jer znamo da imamo glasove za liberalizaciju viza", kazao je Haradinaj.

Haradinaj je, komentarišući najave Srpske liste da će se pridružiti onima koji se zalažu za izglasavanje nepoverenja Vladi, kazao da Vlada može da padne, ali ne "zato što se Srpska lista naljutila zbog odluka Vlade".

"Vlada može da padne, ali ne zbog činjenice da smo mi doneli određenu odluku koja je naljutila Srpsku listu i zbog činjenice da smo mi poštovali Srpsku listu. Uvođenje taksi je bio spor između Kosova i Srbije, a ne Kosova i Srpske liste. Nema smisla brkati teme", kazao je Haradinaj.

Rekao je da ne vidi mogućnost za vanredne izbore, jer u ovom trenutku Kosovo ima značajnija pitanja na kojima treba raditi kao što je učlanjenje u INTERPOL i liberalizacija viza.

Ponovio je da je ideja o korekciji granica mrtva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.