Glazgov u transu zbog heroja Škrtela! Goreće u Ljubljani za vikend, ali je Slovačka bliža baražu! Talični Hari overio vizu za Rusiju (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 05.Okt.2017, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glazgov u transu zbog heroja Škrtela! Goreće u Ljubljani za vikend, ali je Slovačka bliža baražu! Talični Hari overio vizu za Rusiju (VIDEO)

Malta stigla do prvog boda u završnici kvalifikacija

Engleska - Slovenija 1:0! Škotska - Slovačka 1:0!

Gledaju rezultate dve najvažnije utakmice u Grupi F dolazimo do jednostavnog zaključka - prštaće sve od napetosti, uzbuđenja i neizvesnosti u Ljubljani u nedelju, Slovačka će imati zicer protiv Malte da na svom terenu overi pobedu i nada se pobedi Slovenije nad Škotskom. Jer, gol Krisa Martina u završnici napetog meča u Glazgovu protiv desetkovane >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Slovačke, odnosno pogodak Harija Kejna pre poslednjeg sudijskog zvižduka derbija sa Slovenijom odredili su da tabela pred poslednje kolo izgleda ovako: Engleska 23, Škotska 17, Slovačka 15, Slovenija 14, Litvanija 6, Malta 1.

To znači da je Engleska pogotkom taličnog Harija overila vizu za Mundijal, jer sada Gordi Albion ima nedostižnu razliku u odnosu na sve ostale pratioce u grupi.

Doduše, Slovenija je pružila strahovit otpor tokom cele utakmice. Engleska je možda i nezasluženo stigla do pobede, ali to neće pružiti nikakvu utehu Srećku Katanecu i njegovim pulenima, jer su ovim porazom praktično ostali tek na teoretskim šansama da se dokopaju baraža.

A sve je zasluga kapitena Harija, koji je posle ludačkog golgeterskog ritma u septembru nastavio da trese mreže i u oktobru! I to sve posle velikog propusta slovenačke odbrane, što strelcu kakav je Kejn predstavlja sasvim dovoljno da brutalno kazni!

A kazna je u ovom trenutku više nego jaka za Sloveniju. Jer, da je osvojen bar jedan bod na Vembliju, šanse za dolaskom u baraž bile bi realnije.

Ovako, Škotska slavi novog heroja - Martina Škrtela! Slovački štoper pogurao je autogolom Škotsku trenutno na drugu poziciju, ali ni to neće biti dovoljno da Ostrvljani već pakuju kofere. Jer, Slovačka u poslednjem kolu čeka Maltu, dok Škotska gostuje Sloveniji! Nerealno je očekivati da bi Malta mogla da uzme makar i bod Slovačkoj, iako je to već učinila večeras protiv Litvanije, s tim da će Mareku Hamšiku i društvu biti potrebno da Zmajčeki pobede Škotsku, jer bi se u slučaju da Slovačka i Škotska imaju isti broj bodova gledala gol razlika u grupi. A tu bi detalji odlučivali.

Ludnica nas čeka u nedelju...

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO, EVROPA:

GRUPA F

Engleska - Slovenija 1:0 (0:0)

/Kejn 90+4/

Malta - Litvanija 1:1 (1:0)

/Agijus 23 - Slivka 53/

Škotska - Slovačka 1:0 (0:0)

/Škrtel 89 ag/

Nedelja, sve od 18.00:

Litvanija - Engleska

Slovačka - Malta

Slovenija - Škotska

GRUPA C

Četvrtak:

Azerbejdžan - Češka 1:2 (0:1)

/Izmailov 55pen - Kopic, Barak 66/

Severna Irska - Nemačka 1:3 (0:2)

/Magenis 93 - Rudi 2, Vagner 21, Kimih 86/

San Marino - Norveška 0:8 (0:4)

/Henriksen 8, King 15pen, 17, Eljonusi 40, 48, 69, Selnes 59, Lines 87/

Nedelja, sve od 20.45:

Češka - San Marino

Nemačka - Azerbejdžan

Norveška - Severna Irska

GRUPA E

Četvrtak:

Jermenija - Poljska 1:6 (1:3)

/Hambardžumijan 39 - Grosicki 2, Levandovski 18, 25, 64, Blaščikovski 58, Volski 89/

Crna Gora - Danska 0:1 (0:1)

/Eriksen 16/

Rumunija - Kazahstan 3:1 (2:0)

/Budesku 33, 38pen, Kaseru 73 - Turisbek 82/

Nedelja, sve od 18.00:

Danska - Rumunija

Kazahstan - Jermenija

Poljska - Crna Gora

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.