Evropska komisija: Ništa od suspenzije vizne liberalizacije za tzv. Kosovo

Izvor: B92, 21.Okt.2023, 23:03

Evropska komisija: Ništa od suspenzije vizne liberalizacije za tzv. Kosovo

Evropska komisija je potvrdila da odluka o liberalizaciji viza za tzv. Kosovo neće biti poništena i da će stupiti na snagu od 1. januara naredne godine.

To je preneo Telegrafi.

"Vizna liberalizacija za građane sa kosovskim pasošem stupiće na snagu 1. januara 2024. godine. To će omogućiti građanima Kosova da putuju u EU bez viza 90 dana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u bilo kom periodu od 180 dana. Komisija je od jula 2018. ocenila da Kosovo ispunjava sve standarde Mape puta za liberalizaciju viznog režima", navodi se odgovoru Evropske komisije za Telegrafi.

Prema Komisiji, tzv. Kosovo je kontinuirano radilo na ispunjavanju standarda.

Od 1. januara 2024. godine očekuje se da građani tzv. Kosova putuju bez viza u 27 zemalja EU, koje čine Šengenski prostor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.