EVO ČEMU SLUŽI: Pasoš Kosova koristim kao podmetač za šolju, ionako imam nula viza u njemu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2021, 17:22

EVO ČEMU SLUŽI: "Pasoš Kosova koristim kao podmetač za šolju, ionako imam nula viza u njemu" (FOTO)

Ovaj papir vredi koliko i pasoš Bangladeša, Irana i Libana

Jedna tviterašica sa Kosmeta je napisala pasoš ove lažne države ne koristi za putovanja, već kao podmetač za šolju ili nogicu stolice, označivač za knjige ili čak umesto kuhinjskih rukavica.

Mnogi su odložili pasoše dok se ne obuzda pandemija, ali pasoši Kosmeta ni ranije nisu mnogo služili za ono čemu su namenjeni.

- Za šta koristim moj pasoš, pošto imam nula validnih viza >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u njemu - napisala je jedna Tviterašica iz južne srpske pokrajine.

Pasoš Kosmeta je putna isprava koja se izdaje građanima jednostrano proglašene, lažne države, ali je glavna prepreka građanima za putovanje.

Ways of using my passport, when i have zero valid visas on it. #kosovo pic.twitter.com/1SMKBB1AWo

— Marigonë Kastrati (@marigonkastrati) February 28, 2021

Taj papir vredi koliko i pasoš Bangladeša, Irana i Libana, piše Slobodna Evropa.

Na skali od 1 do 104, rangiran je na 96. mestu i s njim se može bez prethodno dobijene vize putovati u 38 država Azije, Afrike, Bliskog istoka, te Balkana, na osnovu Henli Pasport Indexa za 2018.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.