EK predlaže bezvizni režim za građane Kosova i Turske

Izvor: EurActiv Srbija, 04.Maj.2016, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK predlaže bezvizni režim za građane Kosova i Turske

Evropska komisija predložila je 4. maja niz mera u oblasti migracija i vizne politike, uključujući mogućnost putovanja u EU bez viza za gradjane Kosova i Turske. Na planu migracija, Komisija je predložila mehanizam za ravnomernu raspodelu tražilaca azila medju članicama EU koji će se automatski >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << aktivirati kada se neka članica suoči sa prevelikim brojem zahteva. Predvidjeno je i da članice koje odbiju da prime tražioce azila po tom sistemu plate "solidarni doprinos" od 250.000 evra po migrantu. Komisija je predložila i da više članica zadrži kontrole na svojim granicama unutar EU još šest meseci kako bi se regulisao priliv migranata.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

EU predložila azilanatske kvote, Višegradska grupa odbila prijedlog

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Maj.2016

Države članice EU imat će obavezu da prihvate tražioce azila od preopterećenih zemalja ili će u suprotnom platiti oštre globe, stoji u prijedlogu promjene pravila o prihvatu tražilaca azila nakon prošlogodišnjeg velikog izbjegličkog vala u Evropi...Ministri vanjskih poslova zemalja Centralne...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.