Delević očekuje da Savet ministara EU bude za

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delević očekuje da Savet ministara EU bude "za"

BEOGRAD - Direktorka Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije Milica Delević izrazila je danas očekivanje da će Savet ministara EU sutra usvojiti zaključke kojima će podržati viznu liberalizaciju zemalja regiona koje ispunjavaju uslove, uključujući i Srbiju.

"Na nama je sve da učinimo da Srbija bude među tim zemljama i kada je u pitanju Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju", istakla je Delević >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u izjavi Tanjugu, povodom sutrašnjeg sastanka Saveta ministara EU u Luksemburgu.

Delegaciju Srbije, koja će putovati u Luksemburg radi sastanaka na marginama tog saveta predvodiće potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić.

"Srbija je privržena tome da na najbolji mogući način odgovori obavezi saradnje sa Haškim tribunalom i to ne pre svega zbog evropskih integracija ili pojedinih zemalja u okviru EU, ona to čini zbog sebe, zbog obaveze ustanovljavanja odgovornosti za zločine koji su počinjeni tokom prethodnih godina", rekla je Delević.

Ona je izrazila uverenje da je Srbija učinila dovoljno da bi Prelazni trgovinski sporazum bio odblokiran i ocenila da je Srbija učinila dovoljan napredak "koji vidimo da primećuje sve veći broj zemalja i međunarodnih organizacija i koji primećuje izveštaj glavnog tužioca Haškog tribunala (Serža Bramerca)".

"Međutim, kada će taj napredak dovesti do odblokiranja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, ostaje da sačekamo da vidimo, jer je u pitanju ipak odluka Saveta ministara EU", rekla je Delević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Delević: Ministri EU će reći "da"

Izvor: Mondo, 14.Jun.2009, 18:37

Direktorka Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije očekuje da će Savet ministara EU u ponedeljak usvojiti zaključke kojima će podržati viznu liberalizaciju zemalja regiona koje ispunjavaju uslove, uključujući i Srbiju.

Nastavak na Mondo...

Holandija glasa za ukidanje viza, ali ne i za primenu SSP

Izvor: Blic, 15.Jun.2009

Holandija će danas na sastanku ministara spoljnih poslova EU glasati da Srbija bude uvrštena na belu listu kako bi ublažila pritisak da omogući Srbiji dalje evropske integracije. Srbija će pokušati da izvrši pritisak, ali naši izvori tvrde da ona nije promenila svoj stav i za odmrzavanje prelaznog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.