Očekuje pozitivan stav Saveta ministara EU

Izvor: S media, 14.Jun.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očekuje pozitivan stav Saveta ministara EU

Direktorka Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije Milica Delević izrazila očekivanje da će Savet ministara EU sutra usvojiti zaključke kojima će podržati viznu liberalizaciju zemalja regiona koje ispunjavaju uslove, uključujući i Srbiju.

"Na nama je sve da učinimo da Srbija bude medju tim zemljama i kada je u pitanju Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju", istakla je Delević, povodom sutrašnjeg sastanka Saveta ministara EU u Luksemburgu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Delegaciju Srbije, koja će putovati u Luksemburg radi sastanaka na marginama tog saveta predvodiće potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Djelić.

"Srbija je privržena tome da na najbolji mogući način odgovori obavezi saradnje sa Haškim tribunalom i to ne pre svega zbog evropskih integracija ili pojedinih zemalja u okviru EU, ona to čini zbog sebe, zbog obaveze ustanovljavanja odgovornosti za zločine koji su počinjeni tokom prethodnih godina", rekla je Delević.

Ona je izrazila uverennje da je Srbija učinila dovoljno da bi Prelazni trgovinski sporazum bio odblokiran i ocenila da je Srbija učinila dovoljan napredak "koji vidimo da primećuje sve veći broj zemalja i medjunarodnih organizacija i koji primećuje izveštaj glavnog tužioca Haškog tribunala (Serža Bramerca)".

"Medjutim, kada će taj napredak dovesti do oblokiranja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, ostaje da sačekamo da vidimo, jer je u pitanju ipak odluka Saveta ministara EU", rekla je Delević.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.