DELFINI POTOPILI AMERIKANCE: Srbija obezbedila četvrtfinale SP i overila vizu za Pariz!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2024, 17:46

"DELFINI" POTOPILI AMERIKANCE: Srbija obezbedila četvrtfinale SP i overila vizu za Pariz!

Veoma važan trijumf...

Vaterpolisti Srbije savladali su ekipu Sjedinjenih Američkih Država, rezultatom 14:12 u trećem kolu grupe C Svetskog prvenstva u Dohi. Ovom pobedom, "Delfini" su obezbedili plasman u četvrtfinale ali i direktan plasman na Olimpijske igre u Parizu, gde će imati priliku da brane zlatnu medalju.

Uvodni minuti duela za prvo mesto u grupi počeo je vrlo tvrdo. "Led je probio" Đorđe Vučinić, pa mu je Irving vratio u narednom napadu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Posle pogotka Nemanje Vica za 2:1 kreće preokret Amerikanaca preko igrača više i kontranapada. Daube i Huper su zatresli mrežu Filipovića. Tim Dejana Udovičića je sa prednošću završio prvu deonicu.

SAD ne koristi prilike sa igračem više na startu druge deonice, a Srbija do egala 3:3 dolazi golom Dušana Mandića sa desnog krila u ranoj fazi napada. Sledi period odlične igre našeg rivala za osetniju prednost. Srbija se nije snalazila u napadu, a SAD je koristio igrača više i kontre. Posle tri pogotka SAD zaredom, Jakšić i Ubović približavaju Srbiju na 6:5. Međutim, Amerikanci su uspeli da vrate dva gola prednosti na poluvremenu.

Naš tim je loše počeo i treću deonicu, kada su Amerikanci poveli sa tri gola razlike, a uzvratio je Đorđe Vučinić koji koristi igrača više i Srbija je prišla na 8:6.

U tim trenucima su ''delfini'' popravili igru u odbrani, a golovima Ubovića, pa onda i Mandića iz peterca, Srbija brzo stiže do izjednačenja na 8:8!

Da sve bude još teže po Amerikance, Ben Halok je zbog brutalnog starta nad Jakšićem isključen do kraja utakmice, bio je to nesportski faul, a Srbija je do kraja treće deonice imala igrača više i u napadu, i u odbrani!

To su naši reprezentativci obilato iskoristili, najpre je Jakšić pogodio za vođstvo Srbije, a ekspresno su usledila još dva gola i Srbija je serijom 6:0 od ''minus 3'' stigla do vođstva od 11:8!

Tim rezultatom se ušlo u poslednju deonicu, na čijem početku su Amerikanci uspeli da prekinu ovu seriju našeg tima, ali reprezentativci Srbije nisu dozvolili da ovaj meč uđe u rezultatski neizvestan finiš i golovima Strahinje Rašovića i Jakšića stigli su do prednosti od četiri gola razlike - 13:9!

Tim pogotkom je maltene sve bilo rešeno, iako su Amerikanci do kraja uspeli da ublaže poraz.
Pogledaj vesti o: Vize,   Pariz

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.