Izvor: B92, 19.Sep.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska za ukidanje viza Srbiji

Niš -- Ambasador Bugarske u Srbiji Georgi Dimitrov rekao je da Bugarska podržava liberalizaciju viznog režima prema Srbiji.

"Bugarska podržava želju srpskog naroda za liberalizaciju viznog režima i ideja je da se takav režim ukine", rekao je Dimitrov na prijemu u Predsedništvu grada Niša. Ambasador je podsetio da je Bugarska morala da uvede vize zbog obaveza prema EU, ali da je to učinila najkasnije što je mogla.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Vizni režim Bugarske prema građanima Srbije je najliberalniji, vize su besplatne i izdaju se u kratkom roku. U Beogradu nemamo slučaj da je nekome odbijena viza, mislim da je takva situacija i u Nišu", rekao je Dimitrov.

Bugarski amabasador je kazao da ukidanje viza građanima Srbije zavisi od stava EU, ali da se Bugarska, koja je, kako je kazao, donedavno bila u sličnoj situaciji sa viznim ograničenjima, zauzima za ukidanje viza za građane Srbije u što kraćem roku.

"Liberalizacija viznog režima zavisi i od same srpske strane – od toga kako će se menjati pasoši, od Centra za vize i ostalih organizacionih pitanja koja podrazumevaju i više vremena", rekao je Dimitrov.

Ambasador je naveo da Bugarska očekuje da će Srbija brzo ići prema EU, jer je to u interesu i same Bugarske.

"Podržavamo vaš put ka EU, ne samo zbog susedskih razloga, već zato što je uključivanje Srbije u sve evropske procese od interesa i za samu Bugarsku", rekao je Dimitrov.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.