Budućnost bankarstva je digitalna filijala

Izvor: N1 televizija, 26.Okt.2017, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budućnost bankarstva je digitalna filijala

Budućnost bankarstva je digitalna filijala u kojoj će bankari nastavljati da pružaju savetodavne usluge klijentima, kaže za Infobiz Pol Mekri, direktor sektora proizvoda iz kompanije Viza, za centralnu i istočnu Evropu, bliski Istok i Afriku

Dostupnost bankarskih usluga što većem broju klijenata, lakše povezivanje i otvoreniji finansijski sektor koji stvara modele u skladu sa potrebama potrošača, kaže Pol Mekri.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Kako je naglasio, u stvaranju novih platformi, neophodna je saradnja finansijskog sektora i privrede.

Promene u bankarskom sektoru iz perspektive Vize?

"Cilj nam je da potrošačima obezbedimo što više mogućnosti plaćanja, posebno što živimo u vremenu gde su mobilni uređaji postali primarni. Moje mišljenje i moj predlog je da svi radimo zajedno i kompanije i bankarski sektor, na način na koji do sada nismo radili. Pomenuo bih da su u budućnosti moguće dve, tri opcije kojima se moramo posvetiti. Prvo je razvijanje platforme kroz Aj Pi Aj tehnologiju, koja omogućava da se dva uređaja povežu i razmenjuju podatke. Druga je da omogućimo lak prstup, ne samo našim starim partnerima i klijentima, već i novim. A treće bi bilo stalno ulaganje u bezbednost u toj oblasti, jer se to nameće kao jedno od najvažnijih pitanja", navodi on.

Kako podići sektor malih i srednjih preduzeća u Srbiji i da li mislite da je to važnije od dovođenja stranih investitora uz subvencije?

"Sektor malih i srednjih preduzeća je kritična tačka skoro svake zemlje. Ali razlozi zbog kojih je taj sektor toliko važan, nisu samo tradicionalni u smislu zaposlenja, već su jako značajna, sa strane gledišta vlade, za prikupljanje prihoda. Ja bih rekao da je jačanje sektora malih i srednjih preduzeća u Srbiji zajedno sa privlačenjem stranih investicija model koji će Srbiji doneti dobro svakako. Ne bih mogao da kažem da jedna stvar ima prioritet nad drugom. Zadatak kompanije Visa je da omogući lakši pristup kreditima svim potrošačima ali i prirvedi, sektoru malih i srednjih preduzeća", smatra Pol Mekri.

Pogledajte intervju Marije Komazec:

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.