Brazilci ponovo odlažu

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 17:38

Brazilci ponovo odlažu

Brazil je po drugi put odložio ponovno uvođenje uslova za dobijanje turističkih viza za državljane SAD, Australije i Kanade.

To je saopštilo brazilsko predsedništvo.

Kako je navedeno, rok se pomera za 10. april, prenosi AP. U saopštenju se navodi da vlada još uvek finalizuje novi vizni sistem i da želi da izbegne njegovu primenu tokom novogodišnjih proslava i karnevalskih svečanosti u februaru, koje privlače desetine hiljada turista.

Među zemljama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za koje bi važio novi vizni sistem prvobitno je bio i Japan, ali je ta istočnoazijska nacija u septembru postigla dogovor sa brazilskim vlastima kako bi se olakšale odredbe o putovanju između dve nacije, pa se njihovi građani neće naći na novoj listi.

Bivši predsednik Žair Bolsonaro ukinuo je vize 2019. godine kako bi podržao turističku industriju, ali su tri zemlje nastavile da zahtevaju vize od Brazilaca.

Ova južnoamerička zemlja zahteva vize od putnika na osnovu principa istorijskog reciprociteta i jednakog tretmana.

Vlada je prvobitno odložila primenu viza za 1. oktobar.

Predsednik Luiz Inasio Lula da Silva u septembru je odredio 10. januar kao novi rok.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.