U Rusiju bez viza od 10. juna

Izvor: B92, Tanjug, 28.Maj.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Rusiju bez viza od 10. juna

Moskva -- Sporazum o međusobnom bezviznom režimu za državljane Rusije i Srbije počeće da se primenjuje od 10. juna, saopštilo je ministarstvo inostranih poslova Rusije.

"Sporazum potpisan 20. februara u Moskvi olakšava putovanja iz jedne u drugu zemlju za građane sa validnim pasošima. Oni mogu da, bez viza, uđu i ostanu na teritoriji druge zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do 30 dana", podseća se u saopštenju.

Ministarstvo je navelo da od 10. juna građanima Rusije koji putuju u Srbiju ili obratno, neće trebati pozivna pisma za privatne posete ili turistički vaučeri turističkih organizacija.

"Bezvizni režim je određen za građane dveju zemalja koji imaju dozvolu privremenog boravka na teritoriji druge zemlje, za akreditovano osoblje diplomatskih predstavništava, konzularnih odeljenja i kancelarija međunarodnih organizacija i članove njihovih porodica koji imaju diplomatske ili specijalne pasoše", navedeno je u saopštenju ministarstva inostranih poslova Rusije.

Nosioci diplomatskih i specijalnih pasoša moći će da ostanu u jednoj od dve države bez viza u periodu do 90 dana.

U svim ostalim slučajevima, uključujući putovanje radi posla ili školovanja, državljanima Rusije i Srbije trebaće vize da bi ušli na teritoriju druge države, prenela je ruska agencija Itar-Tas.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bez viza u Rusiju od 10. juna

Izvor: Blic, 28.Maj.2009

Sporazum o međusobnom bezviznom režimu za državljane Rusije i Srbije počeće da se primenjuje od 10. juna, saopštilo je ministarstvo inostranih poslova Rusije."Sporazum potpisan 20. februara u Moskvi olakšava putovanja iz jedne u drugu zemlju za građane sa validnim pasošima. Oni mogu da, bez...

Nastavak na Blic...

Bezvizni režim sa Rusijom od 10. juna

Izvor: S media, 28.Maj.2009

Sporazum o medjusobnom bezviznom režimu za državljane Rusije i Srbije počeće da se primenjuje od 10. juna, saopštilo je danas ministarstvo inostranih poslova Rusije. .."Sporazum potpisan 20. februara u Moskvi olakšava putovanja iz jedne u drugu zemlju za gradjane sa validnim pasošima. Oni mogu...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.