Belgija protiv ukidanja viza Turskoj, samoproglašenom Kosovu, Ukrajini i Gruziji

Izvor: Vostok.rs, 20.Maj.2016, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgija protiv ukidanja viza Turskoj, samoproglašenom Kosovu, Ukrajini i Gruziji

Belgija se usprotivila ukidanju EU viza Turskoj, Ukrajini, Gruziji i samoproglašenoj republici Kosovo zbog migracione krize sa kojom se u ovom trenutku bori unija, izjavio je državni sekretar za migracionu politiku belgije Teo Franken.

„Za mene je to jedan paket — četiri zemlje. Mislim da zbog migrantske krize neće biti najrazumnije dati zemljama viznu liberalizaciju u ovom trenutku“, rekao je Teo Franken.    

Ranije je Evropska komisija predložila da se predvidi mogućnost obustavljanja bezviznog režima sa državama sa kojima su pregovori o liberalizaciji viznog režima u toku. Radi se o Ukrajini, Gruziji, Turskoj i samoproglašenoj Republici Kosovo. Svima njima je EK već preporučila da se odobri bezvizni režim, ali u svim slučajevima postoje dodatni uslovi koje ove države za sada nisu ispunile. Upravo zbog toga EK predlaže da se počne sa primenom mogućnosti obustavljanja bezviznog režima.

Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Dogovor u EU o mogućoj brzoj suspenij bezviznog režima

Izvor: Blic, 20.Maj.2016

Zemlje članice EU danas su postigle dogovor o mehanizmu koji bi omogućio brzu suspenziju vizne liberalizacije odobrene trećim zemljama, a odluka je doneta u kontekstu zabrinutosti dela članica zbog planirane liberalizacije viza Turskoj, ali i Ukrajini, Gruziji i Kosovu...Prema zajedničkom stavu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.