Austrijski parlamentarci u Srbiji

Izvor: RTS, 24.Nov.2009, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijski parlamentarci u Srbiji

Predsednica austrijskog parlamenta pozdravila je ukidanje viza za putovanja građana Srbije u inostranstvo i napredak u deblokadi Prelaznog trgovinskog sporazuma Srbije sa EU.

Austrija će dati podršku svim naporima Srbije u evropskim integracijama, a u tome pomaže i srpska dijaspora, izjavila je u Beogradu predsednica austrijskog parlamenta Barbara Pramer.

Posle susreta sa predsednicom Skupštine Srbije Slavicom Đukić Dejanović, Barbara Pramer je rekla da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će predstojeće ukidanje viza za putovanja građana Srbije u EU biti veoma značajno, jer su do sada "građani koji imaju rodbinu u inostranstvu i mladi bili onemogućeni normalno da putuju".

Predsednica srpskog parlamenta istakla je da je Austrija značajan ekonomski partner Srbije i izrazila očekivanje da će parlamenti dve zemlje, pored dobre saradnje Grupe prijateljstva, unaprediti saradnju i na drugim poljima.

"Oba parlamenta visoko vrednuju evropski sistem vrednosti i parlament Austrije će pomoći Srbiji na ostvarivanju mape puta za evropske integracije", navela je Dejanovićeva.

Dodala je i da je dobila poziv od austrijske koleginice da delegacija srpske skupštine sledeće godine poseti Beč.

Između Srbije i Austrije postoje dobri bilateralni odnosi i ima prostora za dalje unapređenje međuparlamentarne saradnje, ocenjeno je u razgovoru delegacija skupštinskih odbora za inostrane poslove i evropske integracije, koju su predvodili Dragoljub Mićunović i Laslo Varga, sa delegacijom parlamenta Austrije.

Predsednica austrijskog parlamenta pozdravila je ukidanje viza za putovanja građana Srbije u inostranstvo i napredak u deblokadi Prelaznog trgovinskog sporazuma Srbije sa EU.

Mićunović i Varga zahvalili su predsednici Pramer na angažovanju Austrije da Srbija bude stavljena na belu šengen listu, što predstavlja podstrek za dalje reforme na putu ka Evropskoj uniji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.