Ðukanović: Priču o Božoviću trebalo ranije završiti

Izvor: B92, 08.Okt.2022, 18:44

Ðukanović: "Priču o Božoviću trebalo ranije završiti"

Podgorica -- Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović ocenio je da je priču o ambasadoru Srbije u Crnoj Gori Vladimiru Božoviću, trebalo ranije okončati.

Božovića je Podgorica proglasila za personu non grata i nedavno mu je ponovo zabranjen ulazak u Crnu Goru,

Ðukanović tvrdi da se niko u Beogradu nije postarao da "kroz traženje agremana za novog ambasadora uloži napor za uspostavljanje dobrih odnosa sa Crnom Gorom". Umesto toga, kako je naveo, nastavilo se sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << inaćenjem, i na neki način, sa pokušajem ponižavanja Crne Gore.

Ðukanović je novinarima u Budvi, nakon 2BS Foruma, je kao ''neozbiljnu i nepametnu'' ocenio odluku o smeni šefa Agencije za nacionalnu bezbednost Sava Kentere, dodajući da se sve to dešava u momentu kad ANB radi na presecanju špijunske mreže u Crnoj Gori.

"Dopadalo se to nekome ili ne, teško je pobeći od utiska da je to urađeno s namerom da se dalje devastiraju institucije Crne Gore i da se prekine s aktivnošću rada špijunske mreže instalirane od strane Rusije", rekao je Ðukanović, prenosi RTCG.

Na pitanje da prokomentariše izjavu Abazovića od pre nekoliko dana da je "Golijat dobijao sve bitke dok nije naišao na Davida", Ðukanović je rekao da nije reč o Davidu već, kako je rekao, "bratu Abazu - sluzi velikosrpstva".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.