Živković: Dačić i Nikolić napravili koaliciju

Izvor: Blic, 31.Jul.2013, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković: Dačić i Nikolić napravili koaliciju

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da je rezultat rekonstrukcije Vlade Srbije stvaranje koalicije između premijera Ivice Dačića i predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

"Rezultat pregovora o rekonstrukciji je koalicija Dačić - Nikolićkoja je iznutra sprečila prvog potpredsednika Aleksandra Vučića >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da pokrene potrebne korake za raspisivanje izbora", rekao jeŽivković na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je rekao da je Vučiću i iz Brisela i iz Vašingtona stavljeno do znanja da nije vreme za izbore, već da je potrebno da zemlja ispuni preuzete obaveze iz briselskog sporazuma i nastavi reforme.

"Izbori bi bili danas da Vučić nije dobio zabranu", rekao je bivši premijer i dodao da je jasno da je ta zabrana stigla iz Brisela i Vašingtona.

Živković je izrazio očekivanje da će vanredni izbori, ipak, biti raspisani na proleće, a za stranke na vlasti je rekao da će do tada pokušati da se što bolje pozicioniraju.

Predsednik Nove stranke je kritikovao Vladu Srbije da nije uradila ništa na ekonomskoj planu, da je nezaposlenost i dalje velika i da nema investicija.

Kako je naveo, ni u borbi protiv korupcije nije napravljen veći napredak jer nema sudskih postupaka. Kao problem je naveo i to što se kasni u primeni briselskog sporazuma koji su postigli premijeri Srbije i Kosova, Ivica Dačić i Hašim Tači.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Živković: Vučiću zabranjeni izbori

Izvor: B92, 31.Jul.2013

Beograd -- Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio da je rezultat rekonstrukcije Vlade Srbije stvaranje koalicije između premijera Dačića i predsednika Nikolića..."Rezultat pregovora o rekonstrukciji je koalicija Dačić - Nikolić, koja je iznutra sprečila (prvog potpredsednika Aleksandra)...

Nastavak na B92...

Živković: Napravljena koalicija Dačića i Nikolića

Izvor: RTS, 31.Jul.2013

Rezultat rekonstrukcije Vlade stvaranje koalicije između premijera Ivice Dačića i predsednika Tomislava Nikolića, ocenio predsednik Nove stranke i bivši premijer Srbije Zoran Živković. Vučiću iz Brisela i iz Vašingtona stavljeno do znanja da nije vreme za izbore, rekao Živković...Predsednik...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.