Žive kao šeici o našem trošku

Izvor: Blic, 26.Jul.2014, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žive kao šeici o našem trošku

Izvršni odbor “Dunav osiguranja” samo u prvih šest meseci 2014. koštao je ovu državnu firmu neverovatnih 120 miliona dinara, saznaje “Blic”.

U ovom bordu direktora pritom sedi samo petoro ljudi. Tu su generalni direktor Marko Ćulibrk i članovi odbora Vladimir Škrbić, Dejan Drljača, Toma Bušetić i Dragoslav Rančić. Svi su članovi SPS-a.

Da bi ovaj izvršni odbor funkcionisao, prema izveštaju stručne službe “Dunav osiguranja”, mesečno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je potrebno 20 miliona dinara. Tu su plate direktora, koje se kreću od 500.000 do 670.000 dinara, zatim dodaci na članstvo u Izvršnom odboru, plate vozača bez kojih direktori nigde ne idu, gorivo, dnevnice za putovanja i plate njihovih sekretarica.

Pri svemu tome, “Dunav osiguranje” toliko loše posluje da je samo u prvih šest meseci ove godine zabeležio gubitak od četiri milijardi dinara, u šta spada 2.723.914 dinara već zabeleženog minusa i još nešto više od dve milijarde, koliko će kompanija izgubiti zbog neostvarenih planova.

Zbog toga je juče u “Dunavu” trebalo da zaseda Nadzorni odbor, ali je sednica odložena za ponedeljak. Direktora Ćulibrka i nadležne za odnose sa javnošću nismo uspeli da dobijemo do zaključenja broja.

Čekaju stranku

O tome zašto je Nadzorni odbor odložen u “Dunav osiguranju” postoji nekoliko verzija, a jedna od njih je da su svi članovi Izvršnog odbora čekali da dobiju instrukcije od svoje stranke.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.