ŠOJIĆI 2: Direktori Dunava na kafanu troše 420.000 evra

Izvor: Blic, 25.Jul.2014, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠOJIĆI 2: Direktori "Dunava" na kafanu troše 420.000 evra

„Šojić iz Laste“, zbog čije je bahatosti i trošenja 400.000 dinara premijer Aleksandar Vučić smenio sve direktore u „Lasti“, malo je dete za funkcionere u „Dunav osiguranju“, otkriva „Blic“. Novac troše šakom i kapom

Na osnovu Informacije o rezultatu poslovanja za prvih šest meseci 2014, do koje je došao “Blic”, rukovodstvo “Dunava” je na ručkove i kompanijske poklone potrošilo 48.717.000 dinara, odnosno 420.753 evra!

Direktorima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u “Dunavu” nije smetalo to što im je firma u istom periodu imala gubitak od 4,2 milijarde dinara, već su mesečno na reprezentaciju trošili 70.125 evra. Kolika je bahatost rukovodeće garniture “Dunava”, najbolje pokazuje podatak da su troškovi reprezentacije za prvih šest meseci prošle godine, iako i tada ogromni, bili manji za 27.877.000 dinara nego danas.

Generalni direktor Milan Ćulibrk prijavio platu od 670.000, a firma beleži gubitke

Čitajući ove sume čovek bi pomislio da direktori „Dunava“ nemaju velike plate čim račune po restoranima plaćaju firminim parama. Ali, plata generalnog direktora “Dunava” Marka Ćulibrka je 670.000 dinara, koliko je prijavio u svojoj imovinskoj karti.

Međutim, ima onih u “Dunavu” koji tvrde da su plate najviših funkcionera i veće, čak i do 800.000 dinara, i kao primer navode jednog od direktora čija je plata 500.000 a koji je zadužen za sitne nabavke.

Iz Informacije saznajemo i da rukovodstvo “Dunava”, koje prema podacima Agencije za privredne registre ima 15 članova, prima i posebne naknade, pa su za ove namene potrošili 5.566.000 dinara. “Blic” je od “Dunava” tražio podatke o platama direktora ove državne firme, ali odgovor nismo dobili.

94,61% Državni i društveni kapital 5,39% Akcijski kapital

U Informaciji o poslovanju navodi se i da je “Dunav” loše gazdovao svim povezanim firmama. Najočitiji je primer “Dunav turist”, koji gazduje hotelom na Zlatiboru, a čiji prihodi ne pokrivaju ni osnovne fiksne troškove.

Na kraju se navodi i da je “stanje gotovine manje i za 1,4 milijarde dinara”, a kao razlog navodi se stečaj “Univerzal banke” u kojoj je Dunav izgubio depozite od 10,5 miliona evra.

Slika i prilika „Dunava“

Gubitak od 4,2 milijarde predstavlja poslednje upozorenje da je krajnje vreme za promene u poslovanju Manjak od 1,2 milijarde u neživotnom osiguranju je dosad nezabeleženo Troškovi su nam veći od prihoda po osnovu premija Sva ulaganja u plasmane donose samo gubitke

(deo rezimea Informacije o poslovanju za period januar - jun 2014)

Molimo vas za strpljenje

Niko od nadležnih iz “Dunava” nije želeo da govori za “Blic” o trošenju novca i poslovnim rezultatima, platama u firmi i broju zaposlenih. Umesto odgovora stiglo nam je “objašnjenje” uz “molbu za strpljenje” u kome se između ostalog navodi: “Izveštaj o poslovanju za period januar - jun 2014. još uvek nije završen. Kada izveštaj bude priređen, prosledićemo ga NBS koja je zadužena da prati rad osiguravajućih društava u Srbiji. Recesija i ekonomska kriza, generalno loš poslovni ambijent i smanjene mogućnosti za naplatu potraživanja, umanjuju postignuća i ‚Dunav osiguranja‘.

To je razlog što vam ne možemo izaći u susret i precizno odgovoriti na pitanja koja ste naveli u mejlu”, navodi se u odgovoru „Dunava“.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Dunav osiguranje

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Direktori pljačkaju i gubitaše

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jul.2014, 07:12

Rukovodstvo najveće osiguravajuće kuće u Srbiji - Dunav osiguranja, na kompanijske ručkove i poklone potrošilo je u prvoj polovini 2014. godine neverovatnih 420.000 evra. Istovremeno, prenose beogradski mediji, ta državna osiguravajuća kuća nakupila je 36 miliona evra gubitaka, ali to nije smetalo...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.