Zbog snega obustavljen saobraćaj u Banatu i istočnoj Srbiji

Izvor: Vesti-online.com, 16.Dec.2012, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog snega obustavljen saobraćaj u Banatu i istočnoj Srbiji

Saobraćaj na deonicama na području Banata i istoka Srbije je obustavljen zbog snega, leda i smetova, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Sneg zaustavio saobraćaj, najkritičnije u Banatu i istočnoj Srbiji

 

Usled jakog vetra juče su se snežni nanosi stvarali na putnim pravcima u Srednjem i Južnom Banatu, a najkritičnije je teritoriji Zrenjanina i opština Vršac i Kovačica, gde je većina lokalnih puteva bila neprohodna ili teško >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prohodna.

 

Tokom noći došlo je do slabljenja vetra, što je olakšalo čišćenje lokalnih puteva, navodi se u saopštenju.

Tokom dana i noći više od 130 osoba, među kojima je bilo dece i bolesnih osoba, evakuisali su pripadnici Sektora za vanredne situacije u saradnji sa preduzećem JP "Vojvodinaput", ekipama Hitne pomoći i drugim službama.

Trenutno je u Banatu neprohodno 11 lokalnih puteva, u Južnobanatskom okrugu neprohodno je pet, dok je na teritoriji Srednjebanatskog okruga neprohodno šest lokalnih putnih pravaca. Anagažovana je sva raspoloživa mehanizacija i prohodnost ovih puteva se očekuje tokom dana, ističe se u saopštenju.

Na teritoriji opštine Majdanpek neprohodan je putni pravac Majdanpek - Donji Milanovac, preko Omana, a na teritoriji opštine Kladovo neprohodan je lokalni putni pravci Planinica - Duran. Na ostalom delu teritorije Srbije svi putni pravci prvog i drugog prioriteta su prohodni, dok se u brdsko-planonskom delu saobraćaj odvija otežano zbog utabanog snega na kolovozu

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.